FAQ - často kladené dotazy



Nabízíme odpovědi na nejčastější otázky:

  • Jak funguje? Kolik stojí?
  • Jaký je rozdíl teplot při uzení za studena?
  • Do jaké venkovní teploty zůstává teplota stabilní?
  • Na jak dlouho stačí jedno naplnění generátoru kouře?  Jaké štěpky použít?
  • Silová nebo normální zásuvka? Jaký výkon?
  • Je elektrické vedení vodotěsné?
  • Jsou k dispozici větší modely udírny?
  • Kolik se do udírny vejde ryb, jaké množství uzeného masa?
  • Roztahuje se plech udírny při vysoké teplotě?
  • Jakou max. teplotu získáme s použitím samotného generátoru kouře?
  • Jak se používají jednotlivé háky?
  • Úhoř je příliš dlouhý, co mohu dělat?
  • Lze udící skříň koupit samostatně?
  • Lze udírnu instalovat do místností? Je nutné ji připojit k odtahu kouře?
  • Lze střídavě udit ryby a masa nebo se je nutné rozhodnout pro jedno?
  • Jaké štěpky, kolik mm?
  • Lze kombinovat různé druhy štěpek? Co jalovec?
  • Jak se přesně používá vysoušeč? Na co?

Důležité upozornění: 

Veškeré udírny a příslušenství mají své výrobní číslo a jsou centrálně evidovány.
Udírny se neustále vyvíjí a náhradní díly se neustále mění,nekupujte starší nebo levnější udírny v zahraničí nebo bazarů z důvodu budoucích servisních oprav.
Servis a veškeré reklamace řešíme pouze u udíren zakoupených u výhradního dovozce a autorizovaných prodejců v České republice dle výrobního čísla a originálního servisního listu.


Jak funguje? Kolik stojí? keyboard_arrow_down

Celý proces vytváření kouře je prováděn stisknutím tlačítka - všechno to díky generátoru kouře naší výroby. Spalování je prováděno samočinně - dřevo ze zásobníku je přenášeno na ohřívač a zde postupně podléhá zuhelnění. Je však nutné pamatovat na zasypání zásobníku uzenářskými štěpky. Dodatečně je udírna vybavena termostatem regulujícím teplotu v udící komoře. Ceny jsou uvedeny na stránkách www.graffishing.cz, www.udime-grilujeme.cz. keyboard_arrow_up
Jaký je rozdíl teplot při uzení za studena? keyboard_arrow_down

Generátor kouře, který je součástí udírny, má ohřívač 110W, který může zahřát zařízení na 40°C. Adaptér ZW-01 umožňuje snížit teplotu na podmínky studeného uzení, v důsledku čehož získáváme v komoře teplotu vyšší o 1-2oC než je atmosférická. Adaptér připevníme ke generátoru a spojíme trubkou Spiro s komorou. Délka trubky přivádějící kouř by měla být v rozmezí 1,2-2 m. keyboard_arrow_up
Do jaké venkovní teploty zůstává teplota stabilní? keyboard_arrow_down

Správného fungování udírny dosahujeme i při minusových teplotách. Na stabilitu teploty má vliv mnoho činitelů, např. množství obsahu udírny, vítr a atmosférická teplota. keyboard_arrow_up
Na jak dlouho stačí jedno naplnění generátoru kouře? Jaké štěpky použít? keyboard_arrow_down

Jedno naplnění generátoru stačí na 8 hodin uzení. V současné době máme čtyři druhy uzenářských štěpek. keyboard_arrow_up

Silová nebo normální zásuvka? Jaký výkon? keyboard_arrow_down

Všechna zařízení jsou napájena síťovým napětím 230V. Maximální příkon udírny pro UW-70 je 615 W, pro UW-150 to pak je 1515 W. keyboard_arrow_up
Je elektrické vedení vodotěsné? keyboard_arrow_down

Elektrické vedení není vodotěsné. keyboard_arrow_up
Jsou k dispozici větší modely udírny? keyboard_arrow_down

Specializujeme se na výrobu udíren pro domácí použití, vzhledem k tomu nevyrábíme větší modely. keyboard_arrow_up
Kolik se do udírny vejde ryb, jaké množství uzeného masa? keyboard_arrow_down

Do UW-150 můžeme umístit více než 20 kg masa, cca 16 kg klobás, cca 20 ryb.
Do UW-70 můžeme umístit více až 10 kg masa, cca 8 kg klobás, cca 10 ryb.
keyboard_arrow_up
Roztahuje se plech udírny při vysoké teplotě? keyboard_arrow_down

Maximální teplota, jakou můžeme v udírně dosáhnout, je 120°C, což nemá vliv na poškození (roztažnost) plechu. keyboard_arrow_up
Jakou max. teplotu získáme s použitím samotného generátoru kouře? keyboard_arrow_down

Při atmosférické teplotě 10°C může samotný generátor roztopit komoru až na 40°C. keyboard_arrow_up
Jak se používají jednotlivé háky? keyboard_arrow_down

Každý hák na ryby vkládáme zevnitř ryby tak, aby přívěsek prošel ústním otvorem. V závislosti na háku propíchneme ostří z obou stran hřbetu, protáhneme ho kolem hřbetu nebo propíchneme v blízkosti hřbetu. keyboard_arrow_up

Úhoř je příliš dlouhý, co mohu dělat? keyboard_arrow_down

Úhoře můžeme udit rozděleného na polovinu nebo na kousky. V nejbližší době uvedeme na trh model udírny určený k uzení úhoře vcelku. keyboard_arrow_up
Lze udící skříň koupit samostatně? keyboard_arrow_down

Ano, za tímto účelem kontaktujte přímo prodejce. keyboard_arrow_up
Lze udírnu instalovat do místností? Je nutné ji připojit k odtahu kouře? keyboard_arrow_down

Udírna je určena k venkovnímu použití. Je nutné ji připojit bezprostředně do komína nebo ke kouřovému odtahu. Vynucený tah vzduchu může způsobit vznícení štěpků. Pro odtah kouře z udírny výš nebo do jiného místa lze použít okap, který bude natahovat kouř, který se volně dostává z komory. keyboard_arrow_up
Lze střídavě udit ryby a masa nebo se je nutné rozhodnout pro jedno? keyboard_arrow_down

Ano, v jednom zařízení lze udit ryby, sýry nebo uzeninu.
Pouze je nutné rozdělit uzení na jednotlivé typy náplní.
keyboard_arrow_up
Jaké štěpky, kolik mm? keyboard_arrow_down

Generátor kouře GD-01 je určen pro užívání výhradně štěpek 3x3 mm. keyboard_arrow_up
Lze kombinovat různé druhy štěpek? Co jalovec? keyboard_arrow_down

Lze mísit štěpky různého druhu. Díky tomu můžeme vytvářet originální uzená masa s neopakovatelnou barvou a aroma. Jalovec lze přihodit přímo na ohřívač generátoru kouře. Nejlépe na začátku uzení, před zvýšením teploty tak, aby kouř volně pronikal do masa. keyboard_arrow_up
Jak se přesně používá vysoušeč? Na co? keyboard_arrow_down

Vše, co udíme, musí být osušeno, tehdy kouřové složky pronikají do masa a barva se krásně usazuje na povrchu výrobků. Vysoušeč slouží k urychlení procesu vysoušení výrobků po vytažení z nálevu. Místo vysoušení výrobku po 24 h v chladném a vzdušném místě urychlíme tento proces pomocí vysoušeče na 3-4 h. Vysoušeč instalujeme v místě generátoru kouře. Na termostatu nastavíme teplotu 30°C a otevřeme krb pro plný průchod vzduchu. keyboard_arrow_up

facebook     borniak     borniakbbq     ceskadistribuce     youtube
Vytvořeno na Webmium.cz