Dřevní štěpky BORNIAK

Tajemství přirozeného uzení

Dřevěné štěpky jsou jako koření - v závislosti na druhu stromu, ze kterého byly získány, některé jsou vhodnější pro ryby, jiné pro vepřové a jiné pro drůbež. Kouř ze spálené dřevní štěpky proniká hluboko do produktu a dodává mu barvu a aroma odpovídající použitému druhu dřeva.
Druh uzenin má značný dopad na konečnou chuť uzeného masa. Největší zábavou je míchání různých dřevěných štěpků a vytváření vlastních receptů.
Musíte si však být jisti, že spálené třísky jsou zcela přírodní - bez chemických přísad, prachu a jakékoli kontaminace. Štěpky Borniak jsou bezprašné a čisté a vytvářejí kouř bez kouře.

Perfektní pro vaše výrobky, že?

štěpka

Štěpky s listnatých stromů

olše

Borniak štěpka OLŠE

Nejvyšší kvality, zcela přírodní olšové štěpky. Používané k uzení všech druhů mas a ryb. Zaručí krásnou barvu, od tmavě zlaté až po hnědou. Jejich výjimečné aroma proniká hluboko do pokrmů.

buk

Borniak štěpka BUK

Používané ke každému druhu uzení. Nenahraditelné v případě vepřového, ryb a drůbeže. Zajišťují masu jasnou, zlatavou barvu.  Náš výrobek byl pečlivě vybrán a připraven z nejlepšího dřeva. 

dub

Borniak štěpka DUB

Nejvyšší kvality, zcela přírodní dubové štěpky. Potraviny uzené s jejich pomocí jsou nasyceny přitažlivou chutí s lehkým nahořklým a karamelovým zakončením. Dubové štěpky zabarví výrobky dohněda.

bříza

Borniak štěpka BŘÍZA

Štěpky opravdu té nejvyšší kvality vyrobené z nejlepšího dřeva. Zcela přírodní březové štěpky zabarvují uzené výrobky na krásnou zlatavou barvu a způsobují, že získávají jemné a zároveň svůdné aroma.

Borniak štěpka HICKORY

Štěpka ze dřeva Hickory poskytuje masu exotické intenzivní aroma a plnou bohatou chuť uzených produktů. Maso získává  hnědou barvu.

Štěpky z ovocných stromů

třešeň

Borniak štěpka TŘEŠEŇ

Třešňová štěpka je velmi jemná s lehkým ovocným aroma. Nejlepší je na drůbež, hovězí svíčkovou, jehněčí i vepřové maso.

jablko

Borniak štěpka JABLKO

Štěpka ze dřeva jabloně přidá masu přirozenou uzenou sladkost, které výborně doladí ryby, mořské plody i drůbež.

švestka

Borniak štěpka ŠVESTKA

Švestkové aroma je ideální pro zauzování ryb, drůbežího a vepřového masa. Maso získá svojí nezaměnitelnou chuť

Štěpky BORNIAK

Druh uzenářských štěpek má zásadní vliv na chuť, vůni a barvu výrobků, které udíme. Jsou jako koření - v závislosti na druhu dřeva, z jakého byly vyrobeny, se jedny hodí spíše k rybám, jiné k vepřovému a další pak k drůbeži.

Největší zábavou je mísení různých štěpek, díky čemuž vytváříme vlastní receptury. Pamatujme však na jedno - musíme mít jistotu, že spalované piliny jsou zcela přírodní - bez chemických příměsí, prachu a veškerých nečistot. 

štěpka

facebook     borniak     borniakbbq     ceskadistribuce     youtube
Vytvořeno na Webmium.cz