Tajemství přirozeného uzení
Dřevěné štěpky jsou jako koření - v závislosti na druhu stromu, ze kterého byly získány, některé jsou vhodnější pro ryby, jiné pro vepřové a jiné pro drůbež. Kouř ze spálené dřevní štěpky proniká hluboko do produktu a dodává mu barvu a aroma odpovídající použitému druhu dřeva.
Druh uzenin má značný dopad na konečnou chuť uzeného masa. Největší zábavou je míchání různých dřevěných štěpků a vytváření vlastních receptů.
Musíte si však být jisti, že spálené třísky jsou zcela přírodní - bez chemických přísad, prachu a jakékoli kontaminace. Štěpky Borniak jsou bezprašné a čisté a vytvářejí kouř bez kouře.
Perfektní pro vaše výrobky, že?
Borniak štěpka OLŠE
Nejvyšší kvality, zcela přírodní olšové štěpky. Používané k uzení všech druhů mas a ryb. Zaručí krásnou barvu, od tmavě zlaté až po hnědou. Jejich výjimečné aroma proniká hluboko do pokrmů.
Borniak štěpka BUK
Používané ke každému druhu uzení. Nenahraditelné v případě vepřového, ryb a drůbeže. Zajišťují masu jasnou, zlatavou barvu. Náš výrobek byl pečlivě vybrán a připraven z nejlepšího dřeva.
Borniak štěpka DUB
Nejvyšší kvality, zcela přírodní dubové štěpky. Potraviny uzené s jejich pomocí jsou nasyceny přitažlivou chutí s lehkým nahořklým a karamelovým zakončením. Dubové štěpky zabarví výrobky dohněda.
Borniak štěpka BŘÍZA
Štěpky opravdu té nejvyšší kvality vyrobené z nejlepšího dřeva. Zcela přírodní březové štěpky zabarvují uzené výrobky na krásnou zlatavou barvu a způsobují, že získávají jemné a zároveň svůdné aroma.
Borniak štěpka HICKORY
Štěpka ze dřeva Hickory poskytuje masu exotické intenzivní aroma a plnou bohatou chuť uzených produktů. Maso získává hnědou barvu.
Borniak štěpka TŘEŠEŇ
Třešňová štěpka je velmi jemná s lehkým ovocným aroma. Nejlepší je na drůbež, hovězí svíčkovou, jehněčí i vepřové maso.
Borniak štěpka JABLKO
Štěpka ze dřeva jabloně přidá masu přirozenou uzenou sladkost, které výborně doladí ryby, mořské plody i drůbež.
Borniak štěpka ŠVESTKA
Švestkové aroma je ideální pro zauzování ryb, drůbežího a vepřového masa. Maso získá svojí nezaměnitelnou chuť
Druh uzenářských štěpek má zásadní vliv na chuť, vůni a barvu výrobků, které udíme. Jsou jako koření - v závislosti na druhu dřeva, z jakého byly vyrobeny, se jedny hodí spíše k rybám, jiné k vepřovému a další pak k drůbeži.
Největší zábavou je mísení různých štěpek, díky čemuž vytváříme vlastní receptury. Pamatujme však na jedno - musíme mít jistotu, že spalované piliny jsou zcela přírodní - bez chemických příměsí, prachu a veškerých nečistot.